Week of World Music

Workshop samenspel m/Wouter Vandenabeele

Van de dansvloeren van Brazilië, de festivals in de Balkan en de finger-splitting-sessies in België en Scandinavië, kan je rekenen op een tour de force van melodieën.

Aangevuld met originele composities, staan we garant dat de deelnemers op een hoogst originele en interessante manier zullen kennismaken met hedendaagse folkmuziek. Violist Wouter Vandenabeele is een gevestigde performer en leraar, die de authentieke traditie en de hedendaagse muziekpraktijk op een unieke manier weet over te brengen.

We spelen op het gehoor en werken aan thema's, arrangementen en improvisatie gebaseerd op enkele belangrijke aspecten van de muziektheorie (basisakkoorden, wat te spelen op een akkoord of modus). Je krijgt genoeg input om in de toekomst zelf te gebruiken en op het einde krijg je ook de partituren.  We werken toe naar een gezamenlijke jamsessie op de laatste dag.

Elk akoestisch instrument is welkom! Je moet alleen je instrument kennen en vloeiend melodieën kunnen spelen, dus geen beginners aub.  Welkom dus om vier dagen non-stop muziek te spelen in het prachtige Gent!

En dit jaar is er ook een gastdocent: Jonas Malfliet geeft een workshop Forró.

De stage gaat door rekeninghoudend met de geldende coronamaatregelen.

 

Praktische info:

Wanneer?

1, 2, 3 en 4 juli 2021, telkens van 10u tot 12u30 en van 14u tot 17u30

Waar?

In De Centrale, Kraankindersstraat 2 in Gent.

Inschrijvingen > woutervandenabeele@skynet.be

Uw inschrijving is bevestigd na storting van 100 €* op REK. NR. BE71 2900 1660 1569 (vzw Nestas) met vermelding zomerstage.

's middags? 
Er is mogelijkheid om te eten in ENTR maar reserveren is aangewezen! (niet inbegrepen in (de prijs van) de workshop)

Indien annulatie door Coronamaatregelen, dan wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald.

(* 25% korting voor professionele muzikanten)Sluit het zoekvenster