WESTERSE & OOSTERSE VIOOL

Shalan Alhamwy

Westerse viool (voor absolute beginners): Een klassieke aanpak van de viool die focust op de projectie van de klank en de verbonden technische aspecten zoals boogtechnieken, posities en vibrato. Het vertrekpunt is de Suzuki vioolmethode die opbouwt tot het studeren en uitvoeren van het klassieke vioolrepertoire.
Oosterse viool: : Meer gevorderde violisten (ook altviolisten en cellisten) die zin hebben om Oosterse muziek te leren, kunnen zich inschrijven voor de cursus Oosterse viool. In deze cursus wordt Oosterse muziek vanuit verschillende perspectieven aangepakt.  Arabische toonladders en versieringen worden in detail uitgelegd en geoefend zodat leerlingen de elementen van de authentieke Oosterse klank kunnen ervaren.  Daarnaast wordt er ingezoomd op improvisatie (taksim).  Er wordt meestal op het gehoor gewerkt.  Het is dus aangewezen dat cursisten al viool kunnen spelen.

Shalan Alhamwy studeerde zowel klassieke als Arabische muziek. Hij speelt in tal van ensembles zoals Olla Vogala, Liqa’ en Damast Duo en leidt verschillende muziekgroepen zoals Jiraan en Picea Orientalis. Zijn composities worden wereldwijd uitgevoerd en hij trad op met enkele van de beste Arabische artiesten zoals Fairouz, Marcel Khalifa, Rima Khsaish.

PRAKTISCH

dinsdag vanaf 17:00

INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUSOnze andere cursussen

Sluit het zoekvenster