WERELDMUZIEKSCHOOL

Voor volwassenen en kinderen

Wie qanun, bağlama (saz), oed, darboeka, riqq, bendir of viool wil leren spelen kan ook dit seizoen terecht in de Wereldmuziekschool van De Centrale. Daarbovenop krijg je de kans om samen met andere cursisten te musiceren in heuse ‘ensembles’ ‘Oosterse muziek’, ‘Turkse muziek’ en ‘Wereldmuziek’ en (o.v.) in een overkoepelende samenspelklas (SAMSAM). En mits voldoende belangstelling is er dit schooljaar opnieuw een cursus akkoordenleer, harmonie en arrangement (met een aanzet tot improvisatie), kortweg AHA genoemd.

Naast de reguliere cursussen worden er dit najaar ook enkele boeiende workshops aangeboden met al even boeiende gastlesgevers.  
En nu hopen dat Corona niet nog meer roet in het eten gooit en dat we voluit aan ons nieuwe schooljaar kunnen beginnen!  
Onze lesgevers hebben er alvast zint in.  Tot binnenkort


De Centrale engageert lesgevers die als uitvoerend muzikant met hun voeten in de live-muziek-praktijk staan. Hun benadering is eerder gericht op direct speelresultaat en speelplezier dan op de theoretische muziekstudie. Toch zijn onze leerkrachten voldoende geschoold om de cursisten de nodige muziektheorie bij te brengen, en ze combineren verschillende leermethodes, zoals muziekspelen op het gehoor of uit partituren, opdat de cursisten zich verder kunnen bekwamen in de studie van hun instrument.

Gratis kennismakingsles

Zondag 20 september 2020, vanaf 14u

Gratis kennismakingsles qanun

Maandag 21 september 2020, vanaf 18u

Sluit het zoekvenster