WIPCOOP Gent in De Expeditie

Work In Progress (WIPCOOP) is sinds 2008 de draaischijf bij uitstek van het Mestizo Arts Festival (MAF). Nieuw artistiek geweld presenteert een voorstelling-in-de-maak (max. 30′) en gaat aansluitend in dialoog met een 10-tal professionelen uit de sector (kunstcritici, ervaren makers, dramaturgen, programmatoren …). Het publiek kan tijdens de feedbackmomenten deelnemen aan miniconferenties over inspirerende artistieke initiatieven in de stad. Vaak volgt voor de artiesten een samenwerking of coproductie voor de verdere uitwerking van de voorstelling.

WIPCOOP is dé uitgelezen plek om nieuw Gents talent te ontdekken en te leren kennen. Verspreid deze uitnodiging gerust binnen jouw organisatie. Toegang is gratis, inschrijven kan via tine@mestizoartsplatform.be.

PROGRAMMA:
10u00 - MABANZO door Kapow (Deogracias Kihalu, Matthias Hoogewys & Tomas Vanderplaetse)
10u30 - Miniconferentie
11u30 - FLANDRIA door Roland Gunst
14u00 - LEST WE FORGET… WE ALSO SERVED door Ademilola Oduwole
14u30 - Miniconferentie
15u30 - (DANS)PERFORMANCE door Tim Stevens
16u00 - Miniconferentie
17u00 - SHORT OF LYING door Luanda Casella

Miniconferenties door: De Koer, Youth@Change en Minus One.

/// Meer informatie over de kunstenaars die geprogrammeerd zijn voor de WIPCOOP Gent vind je hier /// Wouter Hillaert blikte terug op 10 jaar WIPCOOP in dit artikel voor Rekto:Verso /// 29 en 30 november zijn er in de Expeditie voorstellingen te zien die voortkomen uit de WIPCOOP van 2016, bekijk het volledige programma hier ///

WIPCOOP Gent is een samenwerking van Mestizo Arts Festival (Fiëbre vzw) en Victoria Deluxe, CAMPO en Kopergietery. Met steun van Vooruit, Spreekuur (podiumkunsten en minderhedenforum), De Centrale en NTGent. /// WIPCOOP had ook al plaats in Antwerpen en Brussel in samenwerking met Antwerpse en Brusselse organisaties en artiesten.



Dit artikel verscheen op en gaat over in de categorie Algemeen


Bekijk alle nieuwsberichten