WESTERSE & OOSTERSE VIOOL

Shalan Alhamwy

Midden-Oosterse viool:  Violisten (ook altviolisten) die zich willen verdiepen in de Midden-Oosterse muziek, kunnen zich inschrijven voor de cursus Oosterse viool. In deze cursus wordt de muziektraditie vanuit verschillende perspectieven aangepakt: toonladders (makams) en versieringen, die worden in detail uitgelegd en geoefend zodat leerlingen de elementen van de authentieke klank kunnen ervaren. Daarnaast wordt er ingezoomd op improvisatie (taksim). Er wordt meestal op het gehoor gewerkt. Het is dus aangewezen dat cursisten al viool kunnen spelen.

Westerse viool: Een klassieke aanpak van de viool die focust op de projectie van de klank en de verbonden technische aspecten zoals boogtechnieken, Frasering en vibrato. Het vertrekpunt is de klassieke vioolmethodes die opbouwt tot het studeren en uitvoeren van het klassieke vioolrepertoire.

Shalan Alhamwy studeerde zowel klassieke als Arabische muziek. Hij speelt in tal van ensembles zoals Olla Vogala, Liqa’ en Damast Duo en leidt verschillende muziekgroepen zoals Jiraan en Picea Orientalis. Zijn composities worden wereldwijd uitgevoerd en hij trad op met enkele van de beste Arabische artiesten zoals Fairouz, Marcel Khalifa, Rima Khsaish.

PRAKTISCH

Dinsdag vanaf 17:00

Gratis kennismakingsles 19 september 2021 vanaf 16u


Niveau

(half)gevorderden


Kostprijs (30 Lessen)

€ 150 (standaard)
€ 135 (uitpas)
€ 120 (-26j. en werklozen)
€ 90 (-13j.)
€ 30 (kansentarief)

INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUSOnze andere cursussen

Sluit het zoekvenster