WERELDMUZIEK, FOLKVIOOL & IMPROVISATIE

Wouter Vandenabeele

Deze cursus is er voor de gevorderde cursist (d.w.z. vlot een eenvoudige melodie kunnen spelen op het gehoor).  Absolute beginners kunnen terecht in de beginnerscursus van Aniko Boros (viool voor beginners).
Alle muziek tussen folk, klassiek, oosters en jazz komt aan bod: Ierse reels, Roemeense hora’s, musettes, polka’s, mazurka’s, bourrées, klaagliederen uit Macedonië… (en zelfs Charlie Parker komt al eens om de hoek piepen).
Met een beperkt aantal cursisten per uur kan er vrij individueel gewerkt worden. Maar ook samenspel is essentieel, want de ‘kick van het concert’ werkt motiverend. Improvisatie is belangrijk!

Wouter Vandenabeele is violist, componist en artistiek leider van diverse groepen en projecten.  Hij stichtte het ensemble Olla Vogala dat een unieke plaats veroverde in het Belgische wereldmuzieklandschap. Met zijn Chansonsreeks (sans paroles, pour la fin d’un jour & pour le temps qui reste) toonde hij zijn meer ingetogen kant.  Als muzikant bij de groepen als Tamala en Liqa‘ staan de ontmoetingen met andere culturen en genres centraal.

Praktisch

Maandag 18:00

Gratis kennismakingsles 19 september 2021 vanaf 16u


Niveau

(half)gevorderd


Kostprijs (30 Lessen)

€ 150 (standaard)
€ 135 (uitpas)
€ 120 (-26j. en werklozen)
€ 90 (-13j.)
€ 30 (kansentarief)

INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUSOnze andere cursussen

Sluit het zoekvenster