OOSTERSE PERCUSSIE (darboeka & bendir)

Hilde De Clercq

Darboeka voor beginners
In deze cursus leer je basistechnieken op de darboeka, een vaastrom die met de hand bespeeld wordt, en die bekend is in de muziek van het Midden-oosten, de Maghreb en de Balkanlanden. De lessen gebeuren in groep, met veel aandacht voor samenspel en spelplezier. Muzikale voorkennis is niet nodig, we werken hoofdzakelijk op het gehoor.
Bendir alle niveaus
De bendir, een oeroud instrument, is een raamtrom die, met hier en daar kleine verschillen, bekend is in heel de wereld. In deze groepsles wordt de basistechniek aangeleerd, en wordt er gefocust op ritmes uit het Midden-Oosten, de Maghreb en de Balkan. Spelplezier in groep staat hierbij centraal. Mensen met verschillende niveaus mogen aansluiten.  Muzikale voorkennis is niet nodig, we werken hoofdzakelijk op het gehoor.
Oosterse percussie (half-gevorderden en gevorderden)
In deze groepsles is iedereen met basiskennis darboeka of bendir welkom. Ritmes uit Midden-Oosten, Maghreb en Balkan passeren de revue en worden dieper uitgewerkt. Er is aandacht voor techniek, improvisatie en het aanleren van ritmecomposities, zonder echter het plezier van samen musiceren uit het oog te verliezen.
Kleuters (vanaf 4 jaar)
Houdt je kleuter van trommelen, muziek maken, liedjes zingen, dansen? Dan is deze lessenreeks misschien iets voor je kleine lieveling! De darboeka, een oosterse vaastrom, staat weliswaar centraal, maar er wordt ruimer gewerkt. Met ritmespelletjes, liedjes, soms zelfs een dansje, onderzoeken de kinderen hun eigen ritmische mogelijkheden, die dan op het instrument worden toegepast.
Kinderen (6-12 jaar)
Deze lessenreeks is bedoeld voor kinderen die zich graag uitleven op een trommel. We werken op de darboeka, een oosterse vaastrom, die met de hand bespeeld wordt. We leren basistechnieken op het instrument, en werken rond ritmes die we op het gehoor leren spelen. Notenleer of muzikale voorkennis is dus niet nodig. En speelplezier is gegarandeerd!

Hilde De Clercq studeerde zowel westerse muziek als oosterse percussie en zang, met een passie voor Turkse muziek. Als percussioniste, zangeres en bewegingskunstenaar was en is ze actief in verschillende ensembles. Ze begeleidt regelmatig Turkse muzikanten op percussie bij hun concerten in België en toerde in Turkije en Europa. Ze is op vele fronten actief. Ze creëerde verschillende kindervoorstellingen, werkt als zangcoach voor ‘Allez, Chantez!’ en programmeert verschillende Turkse muziekkanalen voor de digitale muziekleverancier Stingray. Sinds 1996 is ze lesgever darboeka en bendir in de Centrale.

PRAKTISCH

Maandag:
18u45-19u45: gevorderden oosterse percussie
19u45-20u45: half-gevorderden oosterse percussie

Woensdag:
13u30-14u30 kleuters
14u30-15u30 kinderen beginners
16u-17u kinderen gevorderden

18u30-19u30 bendir
19u30-20u30 darboeka beginners

Gratis kennismakingsles 19 september 2021 vanaf 16u


Kostprijs (30 Lessen)

€ 150 (standaard)
€ 135 (uitpas)
€ 120 (-26j. en werklozen)
€ 90 (-13j.)
€ 30 (kansentarief)

INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUSOnze andere cursussen

Sluit het zoekvenster