BAĜLAMA (TURKSE LANGHALSLUIT)

Iskender Arıcı

De bağlama (of saz) is zonder enige twijfel het meest populaire instrument in de Turkse (volks) muziek. Het instrument is een langhalsluit met een kalebasvormige klankkast, een lange smalle hals en drie dubbele snaren.
Een eigen instrument is niet echt noodzakelijk (er zijn een aantal instrumenten beschikbaar in De Centrale), maar is wel handig. Eerst verken je het instrument, startend met de ritmiek, wat het beste aanknopingspunt is. De bağlama is moeilijker dan pakweg percussie en vergt een zekere handigheid. De bağlama kent heel veel varianten: van de kleine cura tot de grote divan bağlama.
De bağlama werd (samen met de oed) opgenomen in de lijst van reguliere instrumenten van het deeltijds kunstonderwijs muziek (DKO).

Iskender Arıcı komt uit een muzikale familie. Hij is afkomstig uit Turkije en geeft ondertussen al 16 jaar les in De Centrale. Hij studeerde in Turkije aan de muziekacademies van Deniz Güneş en Musa Kurt, beiden gerenomeerde sazspelers. Voor zijn lessen put hij uit het rijke muzikale repertoire van de Turkse volksmuziek.

Praktisch

KIDS 8-12J.
woensdag 15:30
BEGINNERS
maandag 18:30
GEVORDERD
woensdag 18:30

Gratis kennismakingsles 19 september 2021 vanaf 16u


Kostprijs (30 Lessen)

€ 150 (standaard)
€ 135 (uitpas)
€ 120 (-26j. en werklozen)
€ 90 (-13j.)
€ 30 (kansentarief)

INSCHRIJVEN VOOR DEZE CURSUSOnze andere cursussen

Sluit het zoekvenster