COVID-19 (laatste update 26/08/2021)

Op deze pagina proberen we een antwoord te bieden op de meest gestelde vragen met betrekking tot de veiligheidsmaatregelen die De Centrale neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze pagina wordt regelmatig ge├╝pdatet.

Versoepelingen vanaf 1 oktober 2021

De hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen, samen met de versoepelingen in de brede maatschappij, verantwoorden dat de coronamaatregelen ook in het volwassenenonderwijs versoepelen.
Vanaf 1 oktober valt de mondmaskerplicht weg voor cursisten, lesgevers en andere personeelsleden. Wie zich daar beter bij voelt, mag natuurlijk een masker blijven dragen.
Blijf wel nog voldoende afstand houden, in de mate van het mogelijke.
Voldoende ventilatie blijft essentieel, we blijven hierop letten in onze lokalen en andere ruimtes.
Wees je ervan bewust dat lokale besturen nog steeds striktere maatregelen kunnen opleggen. In dat geval dien je deze te volgen.

Wat als een cursist zich ziek voelt?
Blijf thuis als je ziek bent!

Wat moet je doen als je positief test?
Cursisten moeten hun lesgever/locatieverantwoordelijke verwittigen dat ze positief getest zijn.

Wat zijn de symptomen van Covid-19?

Plots optreden en zonder andere duidelijke oorzaak van: hoest, kortademigheid, pijn op de borstkas, smaak- of geurverlies.

OF
Minstens twee van de volgende symptomen: koorts, spierpijn, loopneus, vermoeidheid, keelpijn, hoofdpijn, gebrek aan eetlust.
OF
In geval van iemand met chronische klachten aan de luchtwegen: plots verergeren van de klachten zonder andere aanwijsbare oorzaak.
Heb je zulke symptomen? Neem dan contact op met je huisarts.

Sluit het zoekvenster