MUZIEKATELIERS

Voor volwassenen en kinderen

Wie qanun, ba─člama (saz), oed, darboeka, riqq, bendir of viool wil leren spelen kan ook dit seizoen terecht in de Muziekateliers van De Centrale. Daarbovenop krijg je de kans om samen met andere cursisten te musiceren op de samenspel stage in de zomer. En mits voldoende belangstelling is er dit schooljaar opnieuw een cursus akkoordenleer, harmonie en arrangement (met een aanzet tot improvisatie), kortweg AHA genoemd.

Naast de reguliere cursussen worden er dit najaar ook enkele boeiende workshops aangeboden met al even boeiende gastlesgevers.  
En nu hopen dat Corona niet nog meer roet in het eten gooit en dat we voluit aan ons nieuwe schooljaar kunnen beginnen!  
Onze lesgevers hebben er alvast zin in.Tot binnenkort


De Centrale engageert lesgevers die als uitvoerend muzikant met hun voeten in de live-muziek-praktijk staan. Hun benadering is eerder gericht op direct speelresultaat en speelplezier dan op de theoretische muziekstudie. Toch zijn onze leerkrachten voldoende geschoold om de cursisten de nodige muziektheorie bij te brengen, en ze combineren verschillende leermethodes, zoals muziekspelen op het gehoor of uit partituren, opdat de cursisten zich verder kunnen bekwamen in de studie van hun instrument.

Sluit het zoekvenster