UPDATE VRI 30/10/20

Sinds woensdag 28 oktober is De Centrale opnieuw gesloten voor het publiek.

Met heel veel spijt moeten we opnieuw een reeks annulaties aankondigen. De Vlaamse Regering besliste immers dat alle culturele instellingen (op uitzondering van de bibliotheken) hun deuren voor onbepaalde tijd moeten sluiten voor het publiek.

Met heel veel spijt moeten we opnieuw een reeks annulaties aankondigen. De Vlaamse Regering besliste immers dat alle culturele instellingen (op uitzondering van de bibliotheken) hun deuren voor onbepaalde tijd moeten sluiten voor het publiek.

Alle voorstellingen die gepland waren tot en met eind 31 december 2020 worden wegens de huidige Coronasituatie afgelast (en waar mogelijk verplaatst naar een latere datum).

We weten vandaag niet wanneer De Centrale opnieuw de deuren zal kunnen openen. Dat zal afhangen van de epidemiologische situatie en de druk op de zorgsector.

De komende periode beraden we ons over de manier waarop we een en ander kunnen plannen en organiseren.  Hou onze website en sociale mediakanalen in de gaten …

Wie een ticket kocht voor een geannuleerde voorstelling zal binnenkort een persoonlijk bericht ontvangen.

Hou het ondertussen veilig.  Zorg goed voor jezelf en de anderen.

Heb je nog vragen? Mail naar decentrale@gent.be

Met vriendelijke groeten,

Het team van De Centrale.

 

#SAMENTEGENCORONA

Van harte welkom in De Centrale.

We hebben niets aan het toeval overgelaten om onze zalen om te bouwen tot veilige plekken voor de concertgangers.

Onderstaande richtlijnen zijn opgesteld volgens de Sectorgids Professionele Kunsten:

 • Voorstellingen gaan door met een beperkte capaciteit.  Als de capaciteit wordt verkleind omwille van nieuwe restricties, worden tickets van klanten die afvallen ingewisseld voor een waardebon of terugbetaald.  (Wie het laatst een ticket kocht/reserveerde valt als eerste af.)
 • Onze voorstellingen zijn uitsluitend voor een zittend publiek.
 • Per ticketbubbel vragen we de contactgegevens van de persoon die het ticket aankoopt. Bij een eventuele besmetting of hoogrisicocontact zal deze persoon de contactgegevens van de anderen moeten delen met de tracing instanties. (naar gelang de omstandigheden kunnen er meer gedetailleerde contactgegevens worden opgevraagd)
 • Plaatstoewijzing: indien de tickets niet genummerd zijn worden de zitplaatsen  door een medewerker toegewezen.  Ook als het nummer van de zitplaats op het ticket staat kunnen onze medewerkers waar nodig een handje helpen.

Hou er ook rekening mee dat de regels kunnen veranderen.  Voor de meest actuele stand van zaken verwijzen we naar de infokanalen van de federale overheid, de Vlaamse overheid, en de Stad Gent.

Ook jij kan meehelpen aan de coronaveiligheid in De Centrale.  Dat doe je door de volgende gouden regels te volgen:

 • Ben je ziek of werd je getest op Covid en ken je het resultaat nog niet? Blijf dan thuis!
 • Kom op tijd want we willen stipt beginnen.  Eenmaal de voorstelling is gestart kan je niet meer binnen (tenzij er meerdere voorstellingen zijn!).
 • Kom samen (1 ticket per bubbel) en ga met je volledige bubbel naar je toegewezen plaatsen.  Wacht indien nodig even buiten - op een veilige afstand van de andere bezoekers – tot je gezelschap volledig is.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen van De Centrale via de aanwezige desinfecterende handgel.
 • Zet je mondmasker op vóór je binnenkomt (+ ook tijdens de voorstelling)
 • Hou steeds voldoende (1,5 m) afstand (social distancing) buiten de geldende bubbel.
 • Volg de aangegeven richting/route
 • Blijf na het concert nog even zitten.  Onze medewerkers zorgen ervoor dat iedereen de zaal veilig kan verlaten.

Voor vragen en opmerkingen kan u terecht bij een van onze medewerkers.

Sluit het zoekvenster