Turbinezaal

SPANJE STEMT

film (Flecha van Jos Van Herreweghe) en debat

Op zondag 20 december 2015 gaat Spanje naar de stembus. De kans dat de regeringspartij klappen zal krijgen is groot. De economische crisis en de talrijke corruptieschandalen doen namelijk brede lagen van de bevolking steigeren.
Maar wat weten we eigenlijk van de toestand in Spanje? We weten dat het land sedert 2008 in een diepe economische crisis is verzonken. Maar wat zijn de gevolgen hiervan en wat betekent zo’n crisis echt voor de burger? In welke mate komt de samenleving onder druk te staan?

Ondermeer met die vragen trok Jos Van Herreweghe begin november 2013 naar Zuid-Spanje. In Sevilla begon hij te stappen op de Camino de Santiago. Op zijn 1100 kilometer lange route naar Finisterra registreerde zijn camera gesprekken met bedrijfsleiders, burgemeesters, vakbondsactivisten, straatveegsters, religieuzen, boeren en diverse pelgrims op weg naar hun eindbestemming Santiago de Compostela.

‘Flecha’ is een beeldverslag (35’) van een pelgrimstocht door een land in crisis.
We weten intussen ook dat de hoger opgeleiden Spanje verlaten. Alleen al in Gent hebben talloze Spanjaarden werk en woonst gevonden. Met drie van hen gaat MO*-journalist John Vandaele na de film in gesprek. Over hoop, crisis, thuis- en nieuwland, alternatieven, kwaadheid en inzichten die wij  (nog) niet kennen.

Film ‘Flecha’ van Jos Van Herreweghe.
Journalist John Vandaele in gesprek (Nederlands) met Juanma López Díaz uit Sevilla (verpleger), Pilar Galera Bretones uit Madrid (quality manager), Graciela Zaera Moraña uit Palencia (IT consultant).

Foto's

Praktisch

dinsdag 15 december 2015

Deuren > 19u00
Aanvang film > 20u00

co-org. Victoria Deluxe & Buren van de Abdij

Gratis inkom maar gelieve te reserveren via publiek.decentrale@gent.be

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster