Turbinezaal

TRIO PETER RALCHEV ANGEL DIMITROV STOYAN YANKULOV

MASTERS OF BULGARIAN ETHNO-JAZZ

Een fenomenaal ethno-jazz trio met 3 van de grootste Bulgaarse muzikanten van het ogenblik: Peter Ralchev (accordeon), Stoyan Yankoulov (percussie) en Angel Dimitrov (gitaar).  Het trio presenteert een mix zoals we die wel meer van Bulgaarse muzikanten gewoon zijn.  Je hoort er jazz, funk, … en volksmuziek uit de Balkan in. Ralchev en Yankoulov traden al eerder op in de Centrale, o.a. met het Zig Zag Trio.

Peter Ralchev is een fantastische accordeonist.  Zijn unieke stijl wordt gekenmerkt door virtuositeit, improvisatie … en bovenal subtiliteit .  Hij speelde samen met heel wat Bulgaarse topartiesten zoals Ivo Papasov, Theodosii Spassov en Yildiz Ibrahimova, maar ook met Belgische jazzmuzikanten zoals Stéphane Galland (AkaMoon).

Stoyan Yankoulov is de ongekroonde koning van de tapan - een Bulgaarse trom – en een waanzinnige drummer. Ook hij deelde meermaals het podium met de fine fleur van de Bulgaarse muziekscène.
Angel Dimitrov begon als tambura-speler (een Bulgaarse langhalsluit, verwant met de bouzouki), om uit te groeien tot één van de beste ethno-jazz-gitaristen van zijn generatie.

Een uniek trio op het podium van De Centrale en nu al één van de hoogtepunten van ons concertseizoen

Foto's

Praktisch

zaterdag 25 februari 2017

deuren 19:30
aanvang concert 20:00

Tickets: € 10 (vvk) | € 13 (adk)
UITPAS: € 7 (vvk) | € 10 (adk)
UITPAS kansentarief: € 2,60
 

Koop uw tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster