Turbinezaal

MICHALIS KOULOUMIS TRIO + MARCEL RÂMBA & THE BRUSSELS BALKAN ORCHESTRA 5TET (#FOTM5)

Fiddlers on the Move – 5 dagen in het teken van de (folk)viool

Michalis Kouloumis werd geboren in een muzikaal Cypriotisch gezin. Hij wordt beschouwd als  een van de belangrijkste wereldmuziekviolisten gespecialiseerd in traditionele Griekse, Cypriotische, en klassieke Ottomaanse muziek en algemeen gewaardeerd voor zijn vaardige improvisaties (taksims) en speciale technieken, zoals diplochordo en het gebruik van boventonen.  Met zijn (Michalis Kouloumis) Trio brengt hij traditionele muziek uit Griekenland, Cyprus, Turkije en de Balkan, vermengd met eigen materiaal, soulvolle improvisaties en veel experimenten.
Michalis Kouloumis heeft samengewerkt en opgetreden met enkele van de belangrijkste vertegenwoordigers van de wereldmuziekscene: Nana Mouskouri, Gabriel Yared, Kudsi Ergüner, Ross Daly, Sokratis Sinopoulos, Keyvan Chemirani, Zohar Fresco, Manos Achalinotopoulos, En Chordais, Chronis Aidonides, Cigdem Aslan , het Karapatakis-Takoushis kwartet, Savvas Savva en vele anderen.  Hij pendelt momenteel tussen Cyprus en Nederland, waar hij sinds 2013 lesgeeft aan het Conservatorium van Rotterdam (CODARTS).
Michalis Kouloumis (viool), Nikos Ziarkas (luit, gitaar) & Thodoris Ziarkas (contrabas)

The Roata Stelelor Valea Beicii concert
De Roemeense violist  Marcel Râmba speelt als solist bij o.a. het ‘Romanian National Mures Artistic Ensemble’, het Transsylvanische Romafest Ensemble en de Jakab Attila Gypsy Band. Hij is naast muzikant ook een uitzonderlijke leraar die zijn eigen Roma-muziekschool heeft in de Transylvaanse gemeente ‘Beica de Jos’.Hij geeft les aan de kunstacademie van Targu Mures, maar ook in zijn eigen dorp waar hij samen met de Belgische violist Nicolas Hauzeur een internationale muziekschool oprichtte waar zowel lokale als buitenlandse leerlingen les komen volgen.  Marcel Râmba en Nicolas Hauzeur bundelen opnieuw hun krachten en brachten speciaal voor FOTM een uitgelezen selectie van straffe muzikanten samen, net als tijdens de 2de editie van ons festival …
Met Jean-Christophe Gairard (viool & bratsch) - Nicolas Hauzeur (viool) - Zoli Kekény (contrabass) - Johannes "Brahms" Szikkan Olsson (accordéon)

Foto's

Sluit het zoekvenster