Sint-Baafsabdij

IRAQI ELEGIES | Osama Abdulrasol Quintet ft. Helena Schoeters

MIDZOMER IN DE ABDIJ

Van alle conflicten die dagelijks het nieuws vullen lijkt dat in Irak en bij uitbreiding dat van het Midden-Oosten het meest uitzichtloze. Wie het goed meent probeert te begrijpen wat er gaande is en waarom er geen einde aan komt. We zien eindeloze slierten vluchtelingen en thuislozen. De beelden van vernietigingen en van wandaden tegen mensen en patrimonium blijven hangen. We stellen ons de vraag wat ons aandeel hierin is en of we eraan kunnen verhelpen.

Laat u meevoeren in de muzikale wereld van qanoenspeler Osama Abdulrasol. Hij vormt de spil in een zelfgeweven web van oude klanken uit Babylon, aangevuld met invloeden uit de jazz en de klassieke wereld. In het spel en de composities van Osama Abdulrasol vind je zowel het meesterschap uit het oude Irak, als de creativiteit en de open blik van de kosmopoliet terug.

Voor IRAQI ELEGIES heeft Osama Abdulrasol 4 rasmuzikanten rond zich verzameld.  Philippe Thuriot is één van de meest uitzonderlijke en virtuoze accordeonisten van vandaag, geliefd in zowel de hedendaagse jazz als de klassiek scène. Percussionist François Taillefer wekt op zijn unieke collectie van percussie-instrumenten de ritmes van India tot het Midden-Oosten tot leven, en Lode Vercampt blinkt als cellist uit door zijn lyriek en zijn veelzijdigheid.De sopraan Helena Schoeters  vermengt op een unieke manier klassieke en traditionele elementen in haar manier van zingen, wat haar de perfecte vertolker maakt voor de composities van Osama Abdulrasol. Op het podium vormen deze muzikanten met hun passie en virtuositeit een unieke combinatie en creëren ze een nieuwe en fascinerende klank in de wereldmuziek en de jazz.Samen vormen zij een unieke muzikale combinatie en creëren ze een nieuwe en fascinerende klank in de wereldmuziek en de jazz.

MID SUMMER IN THE ABBEY | IRAQI ELEGIES (IN ENGLISH)
Osama Abdulrasol Quintet

 

For IRAQI ELEGIES Osama Abdulrasol has gathered 4 born musicians around him. Philippe Thuriot is one of the most extraordinary and virtuoso accordeon players of today, loved in both the contemporary jazz scene as in the classical scene. Percussionist player François Taillefer arouses the rhythms from India to the Middle East on his unique collection of percussion instruments and Lode Vercampt exceeds as cello player thanks to his lyricism and versatility. Singer Helena Schoeters completes the ensemble with her deep soprano voice. Together they are a unique musical combination and create a new and fascinating sound in the world music and jazz.

4 Peace: maak van Gent het huis voor vrede

De Centrale en het Gentse Vredeshuis vieren in 2015 hun twintigste verjaardag. Een unieke kans om Vrede op een andere, vernieuwende, manier te benaderen: als een weg naar duurzame ontwikkeling in alle delen van de wereld - met een draagvlak in eigen stad. Via het project 4PEACE wil Gent mee timmeren aan die weg.

4PEACE wil een positieve en neutrale boodschap uitdragen. Het is een pleidooi voor dialoog en respect. Gent wil de plek zijn waar het gesprek wordt gevoerd. Over de grenzen heen. Laat het ons hebben over gisteren, vandaag en morgen – met een open blik op de wereld.

Doe jij ook mee? Deel jouw vredesboodschap of zet zelf een actie op! Meedenken over het thema kan via de de website 4peace.gent en via de Facebook groep 4peace.gent

Foto's

Sluit het zoekvenster