Turbinezaal

HABIB KOITE & SAHRA HALGAN TRIO

UITVERKOCHT - SOLD OUT !

HABIB KOITE


Habib Koité behoeft nauwelijks introductie. Hij is één van de meest populaire hedendaagse Afrikaanse wereldsterren en staat bekend staat om zijn unieke gitaarspel. Midden jaren ‘90 brak hij internationaal door met zijn eerste album “Muso Ko” dat pijlsnel steeg op de Europese wereldmuziekhitlijsten.
Met een been in het verleden en het andere in de toekomst verbindt de Malinese zanger en gitarist Habib Koité de rijke griot-traditie van zijn geboorteland Mali met hiphop, rock, flamenco, jazz en blues. Halverwege de jaren ’90 brak hij samen met zijn groep Bamada internationaal door met Muso Ko, een album dat onmiddellijk hoog scoorde in de World Music Charts. Opvolger “Ma Ya” deed het nog beter en betekende zijn definitieve interntionale doorbraak.
Die hard fans hebben een tijdje moeten wachten (de laatste Habib Koité & Bamada plaat “Afriki” verscheen in 2007) maar in 2012 nam hij samen met gitarist Eric Bibb het schitterende “Brothers in Bamako” op en in 2014 verscheen zijn eerste echte solo-cd “Sôo”. Op dit album laat Habib Koité een ander geluid horen uit Mali; minder politieke statements en protest songs maar een positieve boodschap over het geluk om in Mali te mogen wonen. “Sôo” betekent dan ook gewoon “thuis”.


Sahra Halgan Trio


De muziek van zangeres Sahra Halgan weerspiegelt haar geschiedenis als vluchteling uit Somaliland (een land dat officieel niet bestaat). Halgan (‘strijder’ in haar eigen taal) kiest de kant van de strijders die vanaf 1988 vechten voor de onafhankelijkheid van dit gebied en vlucht vier jaar later naar Frankrijk. Ook zij zingt over haar verlangen naar haar vaderland (thuis), over de gruwel van de (burger)oorlog, maar ook over liefde en vrede. Haar muziek is geworteld in een eeuwenoudetraditie, die van de ene generatie aan de volgende werd doorgegeven. Begeleid door de snaren van Maël Salètes en de percussie van Aymeric Krol brengt ze meeslepende woestijnblues uit de hoorn van Afrika.
Vanavond ontmoeten de muzikale tradities van het Oosten en het Westen van Afrika elkaar met “thuis” als centraal en gemeenschappelijk thema. Sahra Halgan Trio trapt af rond 20u en na de pauze is het rond 21u30 tijd voor Habib Koité.

Praktisch

vrijdag 13 maart 2015

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Tickets: € 15 (vvk) | € 18 (adk)
UITPAS: € 12 (vvk) | € 15 (adk)
UITPAS kansentarief: € 3,60

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster