DIA DE LOS MUERTOS (DAG VAN DE DODEN)

LUIZ MARQUEZ' "COLIBRI" - MARIACHI RELOADED - RAFAEL ARAGON - DJ THE RUDIES

Turbinezaal

20u00 - Luiz Marquez'  "Colibri" - muziek en bewegingsimprovisatie (mex)

Señora Nueve Flor is gestorven. Mictlantecuhtli, de heerser over het rijk der doden, maakt zich klaar om haar te ontvangen. Een processie komt op gang...Terwijl twee uilen (de boodschappers van de duisternis) de weg wijzen, brengt de hogepriester de nodige offers en bespeelt hij zijn schildpadschaal. Aan de kop van de processie verschijnt een kolibrie. Het magische vogeltje zal de overledene begeleiden door de vele lagen van de onderwereld die ze moet doorkruisen om het eeuwige licht te kunnen bereiken...

Colibrí is het fascinerende verhaal van de Azteekse visie op één van de meest universele levensvragen. Met muziek en bewegingsimprovisatie nemen we u tijdens een experimentele voorstelling mee op een boeiende reis naar de onderwereld.

 

Kelderzaal

22u00 - Mariachi Reloaded – Electronic mariachi/ Banda/ cumbia/ mexican folk (mex/cri/chi/cu/be)

Zoals de naam al suggereert, is Mariachi Reloaded een complete heruitvinding van het traditionele Mexicaanse Mariachi genre. De multi-culturele samenstelling van Mexicaanse, Hondurese, Cubaanse en Belgische bandleden zorgt ervoor dat je niet het gebruikelijke “Cielito Lindo' Of 'La Malageña' geserveerd krijgt.

Elke set is even eclectisch als de bezetting belooft: ze springen snel van het ene ritme naar het andere, beginnen een nummer mariachi style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funk groove. Mariachi Reloaded brengt la fiesta naar JOU! We dagen je uit om ons bij te benen!

website Mariachi Reloaded

 

23u30 - Rafael Aragon (fra) – Gobal bass, tropical, cumbia

Rafael Aragón aka Rafiralfiro is een Franse muzikant / dj / componist / producer met latin / arabische roots geboren en getogen in Parijs. Hij mixt  traditionele folkloristische muziek zoals Gobal bas, tropical, cumbia en vele andere wereld ritmes met moderne elektronische patronen. Hij zoekt in zijn sets naar de perfecte balans tussen organische en synthetische, oud en nieuw, kunst muziek en populaire muziek, de heilige en het profane, de duisternis en het licht, de hersenen en de voeten.

soundcloud Rafael Aragon

 

00:30 - DJ The Rudies - World Music Beats (bel)

The Rudies zijn niet voor 1 kar te spannen. Het dj-duo durft al eens brokken maken als het aankomt op geijkte paadjes betreden (what’s in a name?), hun sets zijn dan ook verrassend, inventief en zeker eclectisch. Met een voorkeur voor wereldmuziek kan je je verwachten aan een scheut cumbia, bhangra, afrobeat, samba, baile funk, balkan, bollywood, kuduro, en zoveel meer ... en dat allemaal in één afwisselende DJ-set.

mixcloud DJ The Rudies

 

 

The day of the dead is truly a celebration of life in Mexico. Where people celebrate the circle of life and teach others not to fear death. A celebration where people feel free to enjoy and appreciate every moment. The dead are not remembered or commemorated. Instead they are considered present. This is a celebration with the dead, not of the dead.

Foto's

Praktisch

zondag 01 november 2015

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Tickets: € 12 (vvk) | € 15 (adk)
UITPAS: € 9 (vvk) | € 12 (adk)
UITPAS kansentarief: € 3,00

co-org. Mezcal, RUN bookings & Zephyrus Music

Koop uw tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster