Online event

AMMAR 808 ◉ Sound of Ghent (Festival)

Week van de Belgische Muziek

Vanuit Gent slaan zeven cultuurspelers de handen in elkaar tijdens De Week van de Belgische muziek. Beleef het eerste online livestream festival op Sound of Ghent en laat je elke dag van de week verrassen. 

Global Control/Invisible Invasion - Live CD presentatie

Met het toonaangevende debuutalbum 'Maghreb United' (Glitterbeat, 2018) leverde hij al een opzwepende soundtrack af met een hypnotiserende mix van Noord-Afrikaanse muziek en diepe grooves, afkomstig van de legendarische Roland TR-808-drummachines die de inspiratie vormden voor de artiestennaam van Sofyann Ben Youssef.  De soundscape was terzelfdertijd zwaar en bruisend, rauw en boeiend.  Terwijl de muziek het muzikale erfgoed van Noord-Afrika cultiveerde en de artiest reflecteerde over de turbulente tijd in zijn thuisland Tunesië werd het ook nog een hit op de dansvloer.

Sofyann Ben Youssef laat zich op geen enkele manier beperken. Als een volleerde ontdekkingsreiziger duikt hij op  "Global Control / Invisible Invasion", in de Zuid-Indiase Karnatische muziekcultuur, die hij vermengt met zijn eigen wortels en de obligate TR-808-sound.  Sofyann woonde enkele maanden in Delhi, waar hij zowel sitar als tablas studeerde. En nu keert hij terug naar de fascinatie voor de Indiase muziek.

Voor de Week van de Belgische Muziek presenteert hij zijn CD  vanuit zijn thuisbasis, livegestreamd via Sound of Ghent en De Centrale.

Foto's

Praktisch

zondag 14 februari 2021

Live vanaf 20:00 (online)
De (live)stream is nadien nog 48 uur te herbekijken (van zon 14 feb. om 22:00 tot din 16 feb. om 22:00). Hou er rekening mee dat je ook voor dit uitgesteld kijken een ticket nodig hebt.

Basistarief €5,00
Uitpas met kansentarief €1,00 via Tickets Gent 09/2250101 of info@ticketsgent.be

Je krijgt je ticket doorgestuurd via mail. Klik daarin door, maak een account aan en geniet van de show. 

Tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster