Turbinezaal

20 JAAR DE CENTRALE !

20 jaar de wereld in je zak !

KAPOW KIMVUKA! (België/Congo)– IMAM BAILDÍ (Griekenland) – RADIO MARTIKO (België)

Het is zo goed als 20 jaar geleden dat het toenmalige “Intercultureel Ontmoetingscentrum” de deuren opende in de voormalige kantoren van de oude electriciteitscentrale bij de Ham. Sinds de start van de werking op 17 maart 1995 groeide De Centrale langzaam maar zeker uit tot het bruisende cultuurhuis dat het vandaag is. En hoewel het woord ontmoeting al lang geleden werd geschrapt is en blijft De Centrale meer dan ooit “the place to be” voor unieke en verrassende ontmoetingen tussen mensen met de meest superdiverse achtergronden.

Op het programma een speciale verjaardagsact met de gelegenheidsband KAPOW KIMVUKA!, een bonte verzameling muzikanten van o.a. KAPOW (Matthias Hoogewys), BIG WHOOP (o.a. Raffaello Visconti en Owen Weston) en het Congolese collectief TOUT PUISSANT KIMVUKA (Ewing Sima en Guelord Nzila) ofte jong Gents geweld aangevuld met jong talent uit Kinshasa…

Als headliner staat de Griekse band IMAM BAILDÍ op het podium. Griekse traditionals ontmoeten pop, hip hop en mambo ofte “Bouzouki meets electro swing”. Voeg daar een MC, een zangeres en een beetje Balkan flair aan toe en je komt automatisch uit bij de opzwepende global pop van IMAM BAILDÍ!

Afsluiten doen we met de eclectische worldgrooves van RADIO MÁRTIKO.

Foto's

Praktisch

zaterdag 21 maart 2015

Deuren: 20u00
 

Gratis

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster