Turbinezaal

LAURA VITAL & EDUARDO REBOLLAR (#VdF)

Voix de Femmes | Todo el sabor del cante flamenco

Laura Vital is een uitmuntende zangeres die tot een familie met een bijzonder rijke Flamencotraditie behoort.  Ze is afkomstig uit Sanlúcar de Barrameda in de provincie Cadiz, de regio waar als het ware de wieg van de Flamenco stond.  Kenmerkend voor haar zangstijl is de nadruk op “melismen” in de stem (het zingen van meer noten op een lettergreep) en haar grote liefde voor “La Niña de los Peines” (1890 – 1969), één van haar belangrijkste voorbeelden.

Laura Vital maakte al vroeg furore in de wereld van de lyrische Flamencoconcours´. Met een 30-tal “Premios Nacionales” op zak, stak ze de kroon op het werk door in 2000 met glans de eerste prijs op het belangrijkste concours te winnen, het “Concurso Internacional de Arte Flamenco” van de Biënnale van Sevilla.
Dit gaf haar de kans om deel te nemen aan de meest prestigieuze Spaanse en internationale Flamencofestivals zoals het Festival de La Unión in Murcia, het Festival Internacional de Música y Danza in Granada , het Flamenco Viene del Sur in Sevilla, het Festival de Grenoble en het Flamencofestival van Chicago. 

Laura Vital stond op verschillende podia in de lage landen: Concertgebouw Amsterdam, RASA Utrecht, Zuiderpershuis Antwerpen, Stadsschouwburg Mechelen,… in 2005 stond ze nog op Folkfestival van Dranouter (voor dit concert kreeg ze trouwens een *** recensie in De Morgen).  Ze deelde de affiche met namen als Jose Merce, Fernanda de Utrera, Chocolate, Juan Valderrama, Bono (ja die van U2), Paco Toronjo, La Niña de la Puebla, Moraito, Carmen Linares, Jose Menese, Joan Albert Amargo, Vicente Amigo, Enrique de Melchor en Jorge Pardo.

Discografie : “Cantando Junto al Mar”(1995), “Jovenes Flamencos de la XI Bienal” (Senador 2001), DVD met een live-opname van de productie “A mis soledades voy” met Jose Menese, vanuit het Maestranzatheater in Sevilla (BoaRecord 2005).  Tegenwoordig is ze druk in de weer met de opname van haar nieuwe CD  “Tejiendo Lunas”.

Voor dit Voix de Femmes concert wordt ze begeleid door haar vaste, uit Sevilla afkomstige gitarist Eduardo Rebollar (Sevilla, 1966)

Foto's

Praktisch

vrijdag 23 oktober 2015

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Tickets: € 13 (vvk) | € 16 (adk)
UITPAS: € 10 (vvk) | € 13 (adk)
UITPAS kansentarief: € 3,20

Koop uw tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster