Turbinezaal

FERYAL ÖNEY (#VDF)

Voix De Femmes | Turkmen Music Project

Feryal Öney ruilt in 1987 het Centraal-Anatolische plattelandsdorp Akşehir voor de metropool Istanbul. Ze studeert er aan de Bosphorus Universiteit en wordt er een van de drijvende krachten achter de groep KardeşTürküler. Met Kardeş Türküler toert ze gedurende verschillende jaren de wereld rond en brengt ze verschillende cd's uit.

In 1996 verschijnt haar eerste solo-cd, Hardasan, met liederen uit Azerbeidzjan. Het wordt 10 jaar wachten op haar 2de, Bulutlar Geçer (Wolken drijven voorbij). Het repertoire, geheel in de traditie van grote Turkse troubadours als Neset Ertaş, Musa Eroglu en Ali Ekber Cicek, is gebaseerd op de muzikale erfenis van de Turkmeense volksstammen uit Centraal Anatolië. Via eeuwenoude mythes, wiegeliedjes, klaagzangen en feestelijke huwelijksmuziek maken we kennis met een voor veel westerlingen vreemde, maar bijzonder rijke en fascinerende muzikale en literaire traditie. 

Haar laatste passage in De Centrale dateert ondertussen al van januari 2009 (het aangekondigde concert op 11/11/2012 samen met zanger Cavit Mürtezaoğlu uit Azerbeidjan moest worden afgelast). 

Speciaal voor 'Voix de Femmes' stak ze haar Turkmen Music Project in een extra-vrouwelijk nieuw  kleedje.  Ter voorbereiding van dit programma putte ze uit historisch onderzoek naar diverse Turkse en andere Centraal-Aziatische vrouwelijke muzikale tradities.

Feryal Öney > zang
Ayhan Akkaya > basgitaar
Diler Özer Efe > percussie
Ahad Hazrati > kemençe
Alican Karapınar > bağlama

Foto's

Praktisch

zondag 18 oktober 2015

Deuren: 19u30
Aanvang concert: 20u00

Tickets: € 10 (vvk) | € 13 (adk)
UITPAS: € 7 (vvk) | € 10 (adk)
UITPAS kansentarief: € 2,60

Koop uw tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster