Handelsbeurs

BURCU KARADAĞ ENSEMBLE // İLHAN ERŞAHİN ft. HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ // MURAT ERTEL & RODRIGO FUENTEALBA GROUP

Istanbul Ekspres

BURCU KARADAĞ ENSEMBLE | Turks klassiek in een hedendaags verhaal

Traditie samenbrengen met radicale vernieuwing, het is een gave. Burcu Karadağ speelt de ney – een rieten fluit – met oog voor de aloude essentie van het instrument. Maar tegelijk voegt ze er ook iets extra aan toe en opent ze deuren naar nieuwe, hedendaagse klankwerelden. Op deze manier maakte ze het meest bekende soefi-instrument terug hip bij het publiek, dat ook geïnteresseerd bleek in de Rumi-cultuur die eraan verbonden is. “Voor mij is dit het mooiste applaus dat ik kan krijgen,” verklaarde ze over die vernieuwde interesse. Burcu Karadağ gaf concerten in heel Europa en  werkte mee aan talloze (internationale) projecten. Voor Istanbul Ekspres tekent ze zonder enige twijfel voor een meer dan wervelend concert.

Burcu Karadağ > ney
Uğur Varol > basgitaar, gitaar
Murat Süngü > cello, baskemencha
Şevket Aşıkuzun > piano
Oray Yay > percussie

İLHAN ERŞAHİN ft. HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ | 'Wonderland' ofte jazz met echo's uit Istanbul

Jazzsaxofonist en kosmopoliet Ilhan Erşahin bundelt in zijn project 'Wonderland' de krachten met de bekende Romaklarinettist Hüsnü Şenlendirici. Sinds 2002 exploreren de twee muzikale krakken samen de klanken, geuren en kleuren van Istanbul. Erşahin groeide op in Zweden, maar herinnert zich nog haarfijn de zwoele Turkse zomers uit zijn jeugd: “In de jaren 70 knalden Turkse arabesken er door de luidsprekers, op de radio of in één van de vele openluchtcinema’s; het was het gouden tijdperk van Turkse muziek en het zindert nog na in mijn oren. Het is die vergulden sfeer die we met Wonderland willen oproepen.”  Ilhan Erşahin en Hüsnü Şenlendirici brachten samen twee platen uit.  Op de laatste - 'The Other Side' - staan een paar verrassende ontmoetingen, o.a. met jane Birkin en met Gilberto Gil.  Overal waar ze spelen - ook al is het midden november - weerklinkt de echo van een zwoele zomer aan de oevers van de Bosporus.

İlhan Erşahin > Wurlitzer & tenorsax
Hüsnü Şenlendirici > klarinet
Alp Ersönmez > bas
İzzet Kızıl > percussie
Volkan Öktem > drums

MURAT ERTEL & RODRIGO FUENTEALBA GROUP | Anadolu rock in speciale festivalformatie

De frontman van BaBa ZuLa gaat aan de slag met die van Manngold de Cobre, geruggesteund door hun muzikale vrienden uit 'Dans Dans' en 'Zita Swoon'. Een verzameling muzikanten om u tegen te zeggen, met maar één doel: een energieke draai geven aan Anadolu rock. Murat Ertel is één van de erfgenamen van de Turkse psychedelische scène uit de jaren 70. En Rodrigo Fuentealba is grote fan, getuige de hoeveelheid Turkse vinyl in zijn platenkast. Samen maken ze er gegarandeerd een stevig muzikaal feestje van.

Murat Ertel > saz
Özgür Çakırlar > percussie
Rodrigo Fuentealba > gitaar
Bart Vervaeck > gitaar
Fred Lyenn > bas
Karen Willems > drums

Co-org. YUNUS EMRE ENSTITÜSÜ (Turks Cultureel Centrum - Brussel), EUROPALIA TURKEY & Ministry of Culture & Tourism of the Republic of Turkey

Foto's

Praktisch

vrijdag 20 november 2015

Deuren > 19u15
Burcu Karadağ Ensemble > 20u15
İlhan Erşahin ft. Hüsnü Şenlendirici > 21u15
Murat Ertel & Rodrigo Fuentealba Group > 22u15

Tickets: € 11 (vvk) | € 14 (adk)
UITPAS: € 8 (vvk) | € 11 (adk)
UITPAS kansentarief: € 2,80

Koop uw tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster