Turbinezaal

XENITIA (ft. Katerina Fotinaki) *

A documentary-concert about migration

Europa beleeft sinds de Tweede Wereldoorlog een ongekende migratieflux, waardoor het oude Griekse idee van Xenitia actueler is dan ooit.

Harpiste Andrea Voets en de twee Griekse muzikanten Katerina Fotinaki (zang en gitaar) en Evi Filippou (percussie) nemen ons in Xenitia mee op een muzikale roadtrip in de voetsporen van Griekse migranten. Het trio volgt de laatste golf Griekse migranten doorheen Europa. hierbij focussen ze  op gevoelens van gemis en nostalgie, op de haast wanhopige zoektocht naar een nieuwe thuis.  Oude(re) Griekse xenitia-liederen werden geüpdatet en worden gebracht in een modern eigentijds jasje.

In deze nog steeds actuele muziekvoorstelling worden muziek en interviews gecombineerd in één documentaire vertelling.  Op dit moment ondervindt Griekenland zijn derde exodus in 100 jaar tijd, veroorzaakt door een financiële crisis die een grotere negatieve impact heeft op het land dan de Grote Depressie in de VS in de jaren ’30.  Sinds 2008 heeft 1 op de 50 Grieken zijn vaderland (moeten) verlaten. Het Griekse begrip 'Xenitia' staat voor de mix van heimwee, nostalgie, frustratie en het missen van je geliefden, zowel bij de thuisblijvers als bij hen die zijn vertrokken.

Samen met documentairemaker Fabio Dondero en journaliste Chiara Somajni interviewden de musici achttien Grieken die vanwege de crisis hun land moesten verlaten. Ze vertellen hun ontroerende verhalen, met op de voorgrond al even pakkende nieuwe interpretaties van vaak heel oude Xenitia-liederen.

De muziek, de woorden, de meningen en de tranen versmelten tot één fascinerend geheel.  Xenitia is een unieke belevenis die je niet mag missen!

Trailer(s) Xenitia

*MIX & PODIUMHOPPER

Tijdens het seizoen 2017-2018 kan je kiezen voor een à la carte abonnement.  Kies uit verschillende concerten en stel zelf je gepersonaliseerde *MIX samen.  Op die manier geniet je van een extra mooie korting.

Let wel op het *MIX label ! Niet alle concerten komen dus in aanmerking!

Mini*MIX = Vanaf 3 concerten => 10% korting
Midi*MIX = Vanaf 5 concerten => 15% korting
Maxi*MIX = Vanaf 9 concerten => 20% korting

Oktober = Podiumhoppermaand

Bij aankoop van een *MIX-abonnement ontvang je daarenboven een Podiumhopper.

Bij aankoop van een abonnement vóór eind september ontvang je begin oktober een Podiumhopper of 5 waardebonnen (in de vorm van codes) van elk €5. Je ontvangt deze codes per mail begin oktober. Hiermee kan je op bezoek gaan bij onze culturele buren NTGent, Vooruit, De Bijloke, Handelsbeurs en Opera/Ballet Gent.

De codes kan je online of aan het bespreekbureau van de deelnemende huizen gebruiken. Dit kan enkel voor tickets die je bestelt in de maand oktober. Je kan uiteraard wel je keuze maken uit voorstellingen van het hele seizoen.

*MIX-concerten : 05/10 Kasai Allstars (DR Congo); 14/10 The City’s Song (Gent-Ramallah); 19/10 Ialma (Galicië); 25/10 Garasi Seni Benawa (Java); 28/10 Houria Aichi (Algerije); 02/12 Me Gusta el Tango (Circacinco); 21/12 BRASSOLOGIE #02; 27-28/01 DJANGOFOLLLIES 2018 (combiticket); 22/02 Me la Amargates Tu (Sefardisch); 22/03 100 jaar Impressies van Spanje (F.G. Lorca); 05/04 Duarte(Fado); 17/05 Xenitia (ft. Katerina Fotinaki) en … en er volgen er nog …

OPGELET : *MIX-abonnementen enkel aan de balie van UITBUREAU of telefonisch 09 233 77 88

Foto's

Praktisch

donderdag 17 mei 2018

deuren 19:30
concert 20:00

Tickets: € 17 (vvk) | € 20 (adk)
UITPAS: € 14 (vvk) | € 17 (adk)

UITPAS kansentarief: € 4,00

Koop uw tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster