Sint-Baafsabdij

Refugees for Refugees | SEIZOENSOPENER

in de marge van Fotofestival '80 days of summer'

Refugees for Refugees neemt ons mee op een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Muziekpublique wil met dit project niet alleen muzikaal hoogstaande voorstellingen brengen maar het westerse publiek ook kennis laten maken met de muziek van mensen die wij vaak enkel als vluchteling zien.

Door muzikale bruggen te slaan tussen muzikanten uit verschillende tradities, realiseerde Muziekpublique andermaal een rijk en innovatief project (liveconcerten + album) dat symbool staat voor de interculturele ontmoetingen in een diverse samenleving.
In de prachtige setting van de Sint-Baafsabdij brengen we die avond naast de fotografie ook gezongen verhalen over thuisland, vaderland en de lange weg die velen aflegden.

Tijdens (Fotofestival) 80 Days of Summer - Roots & Roads (30/06 - 17/09), organiseren verschillende Genste organisaties een weekend (8-9-10/09) rond het thema 'Vluchtelingen' in de Sint-Baafsabdij, Groene Kerk en Herberg Macharius .
Op vrijdag 8 september gaat Annelies D'Hulster in gesprek over haar boek 'Nooit meer thuis'.
Op zaterdag 9 september zijn er vanaf 15u in de Sint-Baafsabdij en de Groene Kerk allerhande randactiviteiten, optredens, een bar en wereldse hapjes.
Als grote afsluiter van deze dag vindt er om 20u in de abdijtuin het concert ‘Refugees for Refugees’ plaats.
Op zondag10 september organiseren de Buren van de Abdij, in samenwerking met verschillende Gentse organisaties, een 'themanamiddag rond buddywerking'.

 

Een samenwerking van Historische Huizen Gent, De Centrale, Buren van de Abdij, Hand in Hand, Masereelfonds, Victoria Deluxe, Een Hart voor Vluchtelingen en 11.11.11 Heirnis-Macharius; met dank aan Stad Gent, Vredeshuis en Refu Interim.

www.80daysofsummer.be 

Praktisch

zaterdag 09 september 2017

deuren 19:30
concert 20:00
einde voorzien rond 22:00

Tickets: € 10 (vvk) | € 13 (adk)
UITPAS: € 7 (vvk) | € 10 (adk)

UITPAS kansentarief: € 2,60

Koop uw tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster