Turbinezaal

MARDJANE CHEMIRANI & RENE BRION // LAMORAL QUARTET

Brassologie #02

Een muzikale hommage aan Georges Brassens (1921-1981) was de aanzet voor Brassologie, een eerbetoon aan de grote Franse chansonnier én zijn muzikale compagnons de route.  

Mardjane Chemirani & René Brion

Vous reprendrez bien un peu de Brassens? Bent u klaar voor nog een beetje Brassens?  En dan nog wel Brassens gezongen door een vrouw? Een vrouw met Iraanse roots én telg uit de illustere muzikale familie Chemirani.  Wat een gedacht?”  Mardjane,Chemirani wordt begeleid door het virtuoze pianospel van René Brion en transformeert als het ware in Georgette Brassens.  Hoog tijd om het ondeugende Brassensrepertoire vol poëzie, humor en liefde nog eens boven te halen.  Dit niet-alledaagse, verrassende en medeplichtige duo is zonder voorgaande in het sowieso al merkwaardige muzikale universum van Georges Brassens.  

Dit is er eentje om bij door te zaken, om te beluisteren en van te genieten en wie weet om zelf mee te zingen!

Mardjane Chemirani: zang
René Brion: Piano, zang

Mardjane Chemirani & René Brion

______________________________________________________

Lamoral

Lamoral ontstond in 2015 uit een ontmoeting van Koen De Cauter en enkele begaafde, dromerige en gedreven muzikanten. Als groep gaan zij sindsdien samen op zoek naar hoe muziek een publiek kan beroeren.  Lamoral brengt een mengsel van jazz-klassiekers, swing en ... inderdaad ... Brassens. Hiermee gaan ze enthousiast aan de slag en bouwden ze in een ijltempo een origineel en authentiek repertoire op. Hun concerten ademen intens plezier uit. Hun noten worden vermengd met een donkere en poëtische bijklank,  immer vergezeld van een gezonde portie humor en een sterk relativeringsvermogen. Zonder de melodieën uit het oog te verliezen, zoeken ze het onverwachte op en deinzen ze niet terug voor een stukje improvisatie.

Sam Opstaele (sologitaar)
Jonathan Manes (ritmegitaar en zang)
Edward Demoor  (contrabas)
Koen De Cauter (sopraansax en zang)

*MIX & PODIUMHOPPER

Tijdens het seizoen 2017-2018 kan je kiezen voor een à la carte abonnement.  Kies uit verschillende concerten en stel zelf je gepersonaliseerde *MIX samen.  Op die manier geniet je van een extra mooie korting.

Let wel op het *MIX label ! Niet alle concerten komen dus in aanmerking!

Mini*MIX = Vanaf 3 concerten => 10% korting
Midi*MIX = Vanaf 5 concerten => 15% korting
Maxi*MIX = Vanaf 9 concerten => 20% korting

Oktober = Podiumhoppermaand

Bij aankoop van een *MIX-abonnement ontvang je daarenboven een Podiumhopper.

Bij aankoop van een abonnement vóór eind september ontvang je begin oktober een Podiumhopper of 5 waardebonnen (in de vorm van codes) van elk €5. Je ontvangt deze codes per mail begin oktober. Hiermee kan je op bezoek gaan bij onze culturele buren NTGent, Vooruit, De Bijloke, Handelsbeurs en Opera/Ballet Gent.

De codes kan je online of aan het bespreekbureau van de deelnemende huizen gebruiken. Dit kan enkel voor tickets die je bestelt in de maand oktober. Je kan uiteraard wel je keuze maken uit voorstellingen van het hele seizoen.

*MIX-concerten : 05/10 Kasai Allstars (DR Congo); 14/10 The City’s Song (Gent-Ramallah); 19/10 Ialma (Galicië); 25/10 Garasi Seni Benawa (Java); 28/10 Houria Aichi (Algerije); 02/12 Me Gusta el Tango (Circacinco); 21/12 BRASSOLOGIE #02; 27-28/01 DJANGOFOLLLIES 2018 (combiticket); 22/02 Me la Amargates Tu (Sefardisch); 22/03 100 jaar Impressies van Spanje (F.G. Lorca); 05/04 Duarte(Fado); 17/05 Xenitia (ft. Katerina Fotinaki) en … en er volgen er nog …

OPGELET : *MIX-abonnementen enkel aan de balie van UITBUREAU of telefonisch 09 233 77 88

Foto's

Praktisch

donderdag 21 december 2017

19:00 deuren
20:00 Mardjane Chemirani (& René Brion)
21:00 Pauze
21:30 Lamoral
22:30 FIN (einde)

Tickets: € 14 (vvk) | € 17
UITPAS: € 11 (vvk) | € 14
UITPAS kansentarief: € 3,40

*MIX

 

Koop uw tickets

Laat je horen en deel dit evenement via jouw sociaal profiel:

Sluit het zoekvenster