20/09/2014 - 20:00 Concert

JUKEBOX | MOUSSEM JUKEBOX-BAND (FT. SAMIA SABRI & ABDER)
50 JAAR MAROKKAANSE MIGRATIE IN 50 LIEDJES

De Moussem Jukebox-band is een voor de gelegenheid samengesteld gezelschap dat de jonge Antwerpse zanger Abder en de getalenteerde Brusselse zangeres Samia Sabri live zal begeleiden in hun reis doorheen 50 jaar Marokkaanse muziektraditie.
Samia Sabri is al lang geen onbekende meer voor het Brusselse en internationale publiek. Ze specialiseerde zich in oriëntaalse zang en is geschoold in Marokkaanse en Arabische muziek. Ze volgde een opleiding aan het conservatorium van Meknès en staat regelmatig op de podia van Brussel, Parijs, Dubai en Bahrein. Ze beheerst een rijk repertoire van Egyptische, Tunesische en Marokkaanse liederen. Vorig jaar nog stond ze op het podium van Bozar met het ensemble Al Boughaz voor een eerbetoon aan ‘de roos van Algerije’ Warda El Djazaïria, die in 2012 overleed.

 

Singer-songwriter Abder is geboren en getogen in Tanger. Sinds 2002 woont hij in Antwerpen, waar hij afstudeerde aan de Hogere Zeevaartschool als marinier en momenteel zijn studie industrieel ingenieur afrondt aan de Antwerpse Universiteit. Naast zijn studies verdiept hij zich in muziek. Hij is gespecialiseerd in raï en pop, maar creëerde ondertussen ook zijn eigen innovatieve stijl in de Arabic pop. Abder zingt zowel in het klassiek Arabisch als in verschillende dialecten zoals Egyptisch en Libanees. Met zijn debuut single Houbak Nar (Houb Nem) scoorde hij meteen een n°1 hit in de FunX Radio Xchart Holland en hield daar drie maanden lang stand. Sindsdien timmert hij gestaag aan zijn eigen repertoire en carrière met singles als Mwima, 2 Kelmat, Daha We Daha en Enti Hia.

 

Moussem Nomadisch Kunstencentrum stelde naar aanleiding van 50 jaar migratie een top 50 samen met de favoriete muziek van de Marokkaanse gemeenschap, uitgekozen door ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen. Het resultaat is een fantastische mix van Marokkaanse klassiekers uit de jaren 60, traditionele Amazigh-liederen en hedendaagse pop en hip hop. Het publiek kiest zelf welke nummers het wil horen!

 

---
---

 

KOOP TICKETS € 13 | € 16 | € 19