29/11/2014 - 20:00 Theater
NTGent - Minnemeers
DE HANDEN VAN FATMA
THEATERPRODUCTIE 'T ARSENAAL/MOUSSEM

In 2009 maakte Michael De Cock samen met Rachida Lamrabet de voorstelling Belga. Over de eerste generatie mannen die in de jaren ’60 van vorige eeuw naar België kwamen. Belga ging in Casablanca in première en toerde daarna twee jaar door Vlaanderen, Wallonië en Marokko. Vijf jaar na Belga wordt met De handen van Fatma opnieuw een bijzonder verhaal verteld: dat van de eerste generatie Marokkaanse vrouwen die later hun man vergezelden naar zijn nieuwe thuisland.

In De handen van Fatma komt een vrouw, in het spoor van haar man, naar België. Vol verwachting en boordevol hoop. Wat is er van al die verlangens geworden? Hoe blikt de oude vrouw op de jonge vrouw terug? En wat deed ze, met al haar talenten, in het nieuwe land? Speciaal voor De handen van Fatma werd een klein rond theater ontworpen, waar 150 toeschouwers luisteren en kijken naar dit bijzondere verhaal.

‘De spiegel bedriegt niet. De spiegel vertelt alleen de waarheid. Kijk hoe mager ik ben. Mijn gezicht is bleek, er is amper een rimpeltje te zien. Dat komt door te weinig zon.

Hoe voelt de zon op je huid? Ik denk dat ik vergeten ben hoe dat voelt.’ Uit de novelle De handen van Fatma van Fikry El Azzouzi.

Een bitterzoet verhaal over verborgen dromen en niet ingeloste verlangens.

 

Spel Ikram Aoulad, Evelien Van Hamme en Maryam Hassouni
Tekst Fikry El Azzouzi, Rachida Lamrabet, Birsen Taspinar en Michael De Cock
Regie Michael De Cock
Dramaturgie Kristin Rogghe
Scenografie Stef Depover
Kostuums Anja Perisic
Technische leiding Felix Goossens
Soundscape Salahdine Ibnou Kacemi

 

Koop Tickets  €14 | €16

 

Co-presentatie NTGent
Locatie: NTGent - Minnemeers, Minnemeers 8, 9000 Gent
Info: http://www.ntgent.be